Påsken 2020 en påsk att minnas

Skärtorsdag i morgon, dagen då alla påskkärringar och påskgubbar går från dörr till dörr för att önska glad påsk med handritade teckningar i utbyte mot godis… Så har det alltid varit….. men förmodligen inte i morgon, ingenting är som vanligt längre, vår trygghet har rubbats. Man möter människor på väg in i affären med blick likt skrämda rådjur. Misstänksamheten känns i luften, har alla tvättat händerna och spritat och hållit avstånd? I Bake off disken på Ica har alla bullar plastats in i separata små paket, människor går med inköpslistor och letar varor som man inte brukar köpa till sig själv förmodligen till nån nära och kär som enligt restriktionerna ska hålla sig distanserad från , ja i princip allt!

Vi måste göra det här nu, vi måste göra dom här uppoffringarna det utspelar sig ett krig just nu och vi måste vinna det!

Restriktionerna är många och vi gör alla vårt bästa för att följa dom! Men hur kommer allt se ut när det här kriget är över? För det kommer gå över! Några av oss kanske har mist någon nära, andra har förlorat hela sin försörjningsmöjlighet, uppsägningar och företag som går i konkurs och lägger ner i Coronans spår! Kan livet bli detsamma igen?

Jag är övertygad om att det kan det men vi måste kämpa för det!

Jag ser tydligt hur mycket nytta jag kan göra bara i min lilla del av världen! Ryggar slutar tyvärr inte göra ont och i spåren av hemmakontoret så behövs det hjälp mer än någonsin. Det som först kändes som panik och kaos börjar sakta landa i ett lugn, jag gör nytta och jag kommer fortsätta göra det både nu och sen!

Mina kunder litar på mig och jag litar på dom!

Tillsammans ska vi ta oss igenom det här , lite klokare och ödmjukare över livet och fast beslutna att ta vara på det liv vi har och ta hand om oss ännu lite bättre!

I veckan som varit har jag reflekterat över att många av mina kunder har uttryckt att trots allt elände upplever dom att dom aldrig varit så här lugna och haft så mycket tid … Värt att fundera på hur vi annars låter yttre faktorer styra våra liv så att vi inte ens hinner sitta ner och prata med familjen medans maten blir klar….

Ta nu vara på påskhelgen och minns den länge med ödmjukhet över familj och vänner som förhoppningsvis finns kvar runt oss efter som vi valde att respektera livet den här påsken och gjorde dom uppoffringar som var nödvändiga!

Och glöm inte att ta lite extra väl hand om dig själv!

kram och Glad Påsk

Pernilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.