Påsken 2020 en påsk att minnas

Skärtorsdag i morgon, dagen då alla påskkärringar och påskgubbar går från dörr till dörr för att önska glad påsk med handritade teckningar i utbyte mot godis… Så har det alltid varit….. men förmodligen inte i morgon, ingenting är som vanligt längre, vår trygghet har rubbats. Man möter människor på väg in i affären med blick likt skrämda rådjur. Misstänksamheten känns i luften, har alla tvättat händerna och spritat och hållit avstånd? I Bake off disken på Ica har alla bullar plastats in i separata små paket, människor går med inköpslistor och letar varor som man inte brukar köpa till sig själv förmodligen till nån nära och kär som enligt restriktionerna ska hålla sig distanserad från , ja i princip allt!

Vi måste göra det här nu, vi måste göra dom här uppoffringarna det utspelar sig ett krig just nu och vi måste vinna det!

Restriktionerna är många och vi gör alla vårt bästa för att följa dom! Men hur kommer allt se ut när det här kriget är över? För det kommer gå över! Några av oss kanske har mist någon nära, andra har förlorat hela sin försörjningsmöjlighet, uppsägningar och företag som går i konkurs och lägger ner i Coronans spår! Kan livet bli detsamma igen?

Jag är övertygad om att det kan det men vi måste kämpa för det!

Jag ser tydligt hur mycket nytta jag kan göra bara i min lilla del av världen! Ryggar slutar tyvärr inte göra ont och i spåren av hemmakontoret så behövs det hjälp mer än någonsin. Det som först kändes som panik och kaos börjar sakta landa i ett lugn, jag gör nytta och jag kommer fortsätta göra det både nu och sen!

Mina kunder litar på mig och jag litar på dom!

Tillsammans ska vi ta oss igenom det här , lite klokare och ödmjukare över livet och fast beslutna att ta vara på det liv vi har och ta hand om oss ännu lite bättre!

I veckan som varit har jag reflekterat över att många av mina kunder har uttryckt att trots allt elände upplever dom att dom aldrig varit så här lugna och haft så mycket tid … Värt att fundera på hur vi annars låter yttre faktorer styra våra liv så att vi inte ens hinner sitta ner och prata med familjen medans maten blir klar….

Ta nu vara på påskhelgen och minns den länge med ödmjukhet över familj och vänner som förhoppningsvis finns kvar runt oss efter som vi valde att respektera livet den här påsken och gjorde dom uppoffringar som var nödvändiga!

Och glöm inte att ta lite extra väl hand om dig själv!

kram och Glad Påsk

Pernilla

Äntligen är våren på väg…

Varje år kommer den, våren!

Den kommer i år också det fick vi känna på i går med fantastiskt väder och värmande sol!

Tänk vad lätt det är att glömma bort hur det är när allt är normalt … det som glädjer oss när livet rullar på som vanligt är som bort blåst och begravt i all negativitet som strömmar över oss just nu!

Jag kommer ihåg för ett par år sen när krisen var här förra gången , då var det bankkris och börserna rasade! En av våra största tidningar valde då att på första sidan och löpsedlar publicera en helt svart sida med orden: ” godmorgon Sverige, krisen är här” 😳 kommer aldrig glömma den ilska som bubblade upp över hur dessa reportrar och ansvariga utgivare valde att sätta en sån rubrik på första sidan ! Vad ska det leda till? Hur är det i allmänhetens intresse?

Nej det vi behöver nu är positivitet och handlingskraft och inte mer skrämselpropaganda och dystra rapporter!

Budskapet är mottaget alla har förstått allvaret ( hoppas jag)

Vi ska begränsa vårt sociala umgänge och undvika folksamlingar, våra gamla ska undvika att gå in i butiker och åka kommunalt!

Men oj hur ska det gå? Ska vi sitta isolerade och undvika folk i flera månader ???

Nej det ska vi inte, det finns massvis av andra sätt att umgås:

  • Ta en promenad tillsammans
  • Ta med en kaffetermos och träffas ute och ta en fika
  • Prata på Skype, FaceTime
  • Gå ut och lek med barnen i skogen
  • Träffas ute och träna tillsammans

Vi ska inte sluta leva och umgås utan hitta nya sätt att leva och umgås 😊

Alla som är friska och inte har en underliggande sjukdom och tillhör en riskgrupp måste fortsätta leva som vanligt så långt som möjligt!

Självklart med större observation på sjukdom och med mer uppmärksamhet på sina egna symptom!

Det borde inte ens behöva sägas:

Känner du dig små krasslig stanna hemma !

Annars handla på mataffären som vanligt, gör det som du brukar göra som vanligt!

Vi behöver bara vara lite mer ärliga med oss själva och vår omgivning och inte chansa på att den där lilla känslan i kroppen nog inte är nått det går nog över …

Kom igen nu!

Nu tänker vi positiva tankar och välkomnar våren! Gå ut och lyssna på vårfåglarna och njut av att nu börjar den där härliga tiden som varje år kommer med hoppfullhet och spirande liv!

Ta hand om dig

Pernilla

Vi lever i en orostid…

Därför måste vi hjälpas åt att förhindra smittspridning !

Jag kommer att hålla öppet som vanligt så länge myndigheterna inte råder till annat men har vidtagit följande åtgärder:

  • Obligatorisk handtvättning för samtliga kunder som kommer.
  • Är du det minsta förkyld eller snorig, boka om din tid.
  • Har du varit utomlands dom sista veckorna, boka om din tid till tidigast 14 dagar efter hemkomst.
  • Jag har lagt in 5 min längre paus mellan kunderna då jag har infört striktare städrutiner!
  • Handtag, massagebänk, maskiner och allt som berör behandlingen spritas

-engångspapper efter handtvätt samt pumptvål till handtvätten och självklart nya handdukar efter varje behandling!


Varmt välkomna 💕

Nationaldag och prisutdelning

På årets nationaldagsfirande i Vallentuna så fick jag motta en utmärkelse!

Jag är så oerhört stolt mottagare av priset ”årets kvinnliga företagare” utnämnt av centerkvinnorna i Vallentuna som vill uppmärksamma oss kvinnliga småföretagare 🍀💖

I dag har Centerkvinnorna i Vallentuna delat ut sitt pris till en stark kvinna som är en förebild för oss alla. Pernilla Boije Norman är en driven och kreativ företagare som driver Brottby Relax och Hälsa. Hon fick under Nationaldagsfirandet ett diplom och blommor av ordförande Elisabeth Rydström.

Stort grattis Pernilla!

💖👍

Majtider

finns det någon finare tid på året än maj?

All härlig grönska som spricker ut och all förväntan om ljumma sommarkvällar, svala bad och sommarlov som ligger framför oss!

Jag fullkomligt älskar den här tiden och skulle vilja dra i handbromsen precis nu ! Jag njuter av att gå ut i skogen och se solen silas genom ljusgröna pyttesmå björkblad och allt fantastiskt fågelkvitter.

Vad har hänt på Brottby Relax & Hälsa på sistone då?

En ny kompis har flyttat in sen ett tag tillbaka, några av er kanske har hunnit testa andra har detta att se fram emot! Cavital är en fantastisk kombination av djupgående radiofrekvens värme som genom att skapa friktion i cellerna ger en djup och skön värme på djupet. Till detta adderas en kraftig vakuum sug som på ett effektivt sätt bearbetar bindväven så att ” kostymen” blir lite mer smidig och musklerna får en härlig blodcirkulation ända inifrån och ut!

En vanlig kundkommentar har varit ”det känns som om att man fått flera timmars massage”

Dessutom så kan jag nu även jobba med att hjälpa till att bearbeta apelsinhud( cellulliter) genom riktad behandling på problemområden med Cavital och i kombination med diskussion kring kost och livsstilsförändring få riktigt fina resultat!

För kom ihåg det finns inga quickfix utan här gäller det att också själv lägga ner eget jobb för att få ett fint resultat!

https://brottbyrelaxohalsa.se/cavital-vakuum/

Jag har även förnyat min laserapparatur med en ny multiprob med 808 nm och 3 st laser huvuden! Den här proben är den första som levererats ut av Irradia och jag är stolt att få vara först ut med att kunna erbjuda behandling med den till mina kunder! Vad är då fördelen med den proben? jo dom olika våglängderna på laser jobbar på lite olika djup och sätt och just den här våglängden är specifikt bra att jobba på lite ytligare problem som senor, ledband och problem som ligger ca 3-4 cm ner i kroppen! med sin uteffekt som är ställbar mellan 150- 400 mw så är den ypperlig att jobba på smärtpunkter och ”muskelknutar” dessutom så använder jag den med fördel i lymfflödesmassagen för att dra i lymfansriktning för att boosta på effekten av massagen!

Irradia Laser 904 nm samt 808 nm

Med det sagt så hoppas jag att jag väckt din nyfikenhet och att vi snart ses i karbyhallen

Må så gott i vårsolen

Pernilla

Skolstart

Augusti är här och den där sköna sensommarkänslan börjar infinna sig, när kvällarna fortfarande är varma men mörkret lägger sig tidigare och det blir så där fuktigt och syrsorna spelar öronbedövande högt!

Vilken sommar vi har och har haft i år, den kommer vi nog prata om i många år framöver när allt är som vanligt igen och juli regnar bort och alla är sura över semestervädret som var kasst!

Men i år hoppas jag att alla kommer komma tillbaka ned fulladdade batterier klara för en härlig höst😊

Skolstarten närmar sig med stormsteg och jag kommer själv ihåg den där pirriga känslan när man sista veckan innan start skulle köpa nya pennor och block och välja bänkpapper och bokpapper och sen slå in dom nya böckerna ….. den känslan är härlig, när man ser fram emot att få komma igång igen och är törstig på att lära sig mer och mer. Har det kommit några nya till klassen ? Är det samma fröken som förra året?

Precis så känns det i år, jag har fulladdade batterier och ser framemot att få hugga in på nya och gamla kunder igen😊 det är en härlig känsla att känna att man gjort helt rätt val i livet, jag älskar verkligen mitt jobb och är tacksam för att få hålla på med det jag brinner för på heltid❤️

Så med det sagt så….

Varmt och innerligt välkomna tillbaka alla gamla & nya kunder

/Pernilla

Vintern vägrar släppa taget

Än så länge så har vi vinter som envist hänger sig kvar men för varje dag som går så känns det som om att solen tar mer och mer plats!

Vi går en härlig tid till mötes nu! Ljuset kommer tillbaka och det är så himla härligt!

En fika i söderläge när fåglarna börjar vår kvittra slår det mesta💖😊

Nu kan man börja lapa D-vitamin från solen men än räcker det inte riktigt till jag fortsätter boosta med restorate från fitline på kvällen så jag får i mig det jag behöver 😊

Jag har lite kurser inplanerade under våren bl a en lymfmassage kurs som ska bli himla intressant och lite mer laser kommer det bli!

Jag har även fått några företagskunder där jag åker ut på plats och ger massage det blir ny dimension det också!

Fler och fler upptäcker laserns fantastiska fördelar! Jag har nu återkommande kunder med div artros problem som kommer och känner en tydlig förbättring! Oerhört roligt och stimulerande 😊👍

Akuta problem som nackspärr och ryggskott mår bra av en kombination av laser och massageterapi med dynamisk stretch och behandlande massage!

Jag är så glad att jag tog den här chansen att förändra mitt liv tänk vad jag ör lyckligt lottas som får jobba med något som förändrar människors liv till det bättre 🙏😊

Hoppas vi ses nu under våren

Pernilla