Svensk klassisk massage


Den klassiska massagen hjälper dig att öppna upp ett flöde i kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen ger ny energi, medvetenhet om din kropp och tillfälle att bara ta emot. Varma, generösa händer som mjukar upp dina muskler och ger dig en känsla av välbefinnande.

På Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds webbplats: www.kroppsterapeuterna.nu hittar du mer information om massage.

Arbetsmetoder

Massören arbetar uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader. Det vill säga muskler, hud och bindväv. Arbetsmetoderna varierar från lättare beröring i avslappningssyfte till tuffare tekniker och direkt behandling av t.ex. muskulära skador eller smärttillstånd. Det viktigaste är att alltid anpassa tryck, tempo och greppvariation utifrån kundens egna behov, smärttröskel och eventuella problem. En massage ska upplevas behaglig, oavsett om den är lätt eller tuff.

Varför är Djup svensk massage så effektiv?

Djup svensk massage har många goda effekter på stela och trötta muskler så som att påskynda läkning och återhämtningsprocesser. Begränsa ärrbildning och bindvävstillväxt i muskulära skador och ge en ökad muskulär avslappning och elasticitet samt ha en lugnande effekt på nervsystemet. Dessutom gör massagen så att en muskel som blivit uttröttad av arbete återhämtar sig fortare än om den bara får vila, samt motverkar och minskar bindväv som alltid bildas i orörliga och skadade muskler. Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande, lugnande och antas höja prestations och koncentrationsnivåerna.

I vissa fall räcker det med en behandling och ibland kan det behövas ett par behandlingar innan man känner sig bra. Detta är olika från person till person, beroende på hur länge Du har haft ”smärtan” eller vad den beror på.
Många går på massage regelbundet för att underhålla kroppen och på så sätt undvika eller minska smärtan. Massage rekommenderas 1-2ggr/mån för välbefinnandet.

Viktiga fördelar:

Helande och förebyggande effekt på åkommor och besvär i rörelseapparaten.
Vid beröring av huden och musklerna frigörs ett flertal hormoner, som har en lugnande effekt på blod, nerv och lymfsystem. Verkningen blir då fysisk & psykisk hälsa.

Ökar blodcirkulationen, öppnar dom små blodkapillären och tar bort trötthetsgifter och slaggprodukter via lymfsystemet.

Möjligheter:

Det viktigaste hormonet, oxytocin frisätts vid beröring och påverkar dom inre organen och förändrar känslorna till mindre aggressiva (balanserar stresshormonet adrenalin) och en känsla av avslappning och mättnad manifesteras.

Känslor som oro och ängslan minskar, humör och sömn förbättras, näringsupptaget i mage och tarmkanal ökar vid massage.

Ökad självinsikt om ditt eget tillstånd.

Ökar medvetandet om ditt eget förhållningssätt till inre stress.

Självkänslan kan öka.

Kontraindikationer( när ska du inte få massage):

Om du är gravid rekommenderas inte massage dom första 3 mån då kroppen genomgår stora hormonella förändringer. Gravida kvinnor bör informera massören och gärna även diskutera med en läkare före en massagebeh. En mjuk massage då man ligger i rygg- eller sidoläge brukar inte innebära några problem, men själva magen ska inte få massage.

  • Vid feber
  • Vid infektioner
  • Akut inflammation
  • Akut skelett infektion
  • Akut diskbråck och trauma mot kotpelaren
  • Progressiv benskörhet
  • Färska frakturer
  • Primär eller sekundär tumör i ryggmärg eller kotpelaren
  • Obehandlat högt blodtryck
%d bloggare gillar detta: